Читај ми!

Бета у Отави

У главном граду Канаде, Отави, отворена је изложба "Бетина фотографија године", на којој је представљен избор награђених и одабраних радова са овогодишњег конкурса српске агенције. Изложба ће бити отворена до 10. октобра.

У Отави је отворена изложба "Бетина фотографија године", на којој је представљен избор награђених и одабраних радова с овогодишњег конкурса српске агенције.

У канадској престоници ће до 10. октобра бити изложено седамдесет осам фотографија које су снимили професионални фотографи из земаља Југоисточне Европе. Отава је једини град у којем се одржава изложба, под покровитељством амбасаде Србије.

Отварању су присуствовали амбасадори и други дипломатски представници, затим припадници српске исељеничке заједнице, као и Канађани, пријатељи Србије и љубитељи фотографије.

Изложба је отворена поздравном речју Миломира Никетића, дописника Бете из Канаде, а госте је поздравио Зоран Вељић, амбасадор Србије.

"Било ми је велико задовољство када сам ове године лако и брзо добио сагласност главног уредника агенције Бета Ивана Цвејића да ова изузетна изложба после мајске премијере у галерији "New moment" у Београду, буде постављена у Отави", рекао је амбасадор Вељић.

"Изложба је веома уверљив визуелни приказ збивања и људи у региону и заиста јој, како је рекао Бетин дописник, иако на другу тему, одговара наслов светског поп-рок хита Рода Стјуарта Свака слика прича причу (Every Picture Tells a Story)", додао је Вељић.

Амбасадор Србије се присетио изјаве једног политичара с почетка овог века који је пожелео да (тада још) Југославија постане досадна земља из које вести у свет стижу тек повремено.

"Моја жеља је да Бетин конкурс, не губећи на квалитету, буде мање динамичан и да на фотографијама из Србије и целог региона буде мање демонстрација и полицијских кордона, мање лица која зраче патњом, а више радошћу", закључио је Вељић.

Конкурс за Бетину фотографију године организован је ове године осми пут и на њему је са 486 радова учествовало 111 фотографа из девет земаља Југоисточне Европе.

Прва награда припала је Луизи Гулиамаки, сарадници Агенције Франс прес (АФП) из Грчке за фотографију "Атхенс 1", друга је додељена Јанку Петковићу, фоторепортеру Бете за фотографију "Пробој", а трећа његовом колеги Дамиру Сенчару из хрватске агенције Хина за слику "Стоп прогону хрватских бранитеља".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи