Читај ми!

Књижевни брод плови Дунавом

Међународни књижевни фестивал "Књижевност у току" који се одржава на броду, упловиће 6. октобра у Београд.

Брод на коме се одржава Међународни књижевни фестивал "Књижевност у току", упловиће 6. октобра у Београд, а сутрадан ће бити одржана панел дискусија "Културе сећања", најавио је Међународни центар за књижевне преводиоце.

Учесници ће посетити Сремске Карловце, а 9. октобра у Новом Саду на броду биће одржан разговор на тему "Деконструкција националних митова у Европи".

Пројектом "Књижевност у току" приче и речи се преносе са једног места на друго, чиме књижевност стиже до читалаца који припадају различитим срединама и културама.

"Дунав је природна жила-куцавица која повезује балканске земље са другим европским државама, а фестивал има за циљ да се на овој реци створи књижевност Балкана и да се роде нова, дуговечна пријатељства", навели су представници Међународног центра за књижевне преводиоце.

Фестивал се одвија у оквиру "Халме" - Европске мреже књижевних центара из Берлина, а под покровитељством националних комисија УНЕСКО-а Аустрије, Хрватске, Немачке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Фестивалски брод био је 23. и 24. септембра у Бугарској, а од 29. септембра до 3. октобра у Румунији.

Након Србије, брод ће од 12. до 14. октобра бити у Вуковару, од 19. до 21. у Будимпешти, 24. и 25. октобра у Братислави, а од 26 до 30. октобра у Бечу.

Фестивал "Књижевност у току" биће настављен у марту следеће године, када ће "књижевни" брод пловити од Сплита, преко Тиране до Измира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи