"Без назива" у Будимпешти

Позоришна представа "Без назива" свестраног уметника Јожефа Нађа, биће изведена у оквиру обновљеног "Јесењег фестивала Будимпеште" под новим називом "Cafe Budapest савремени уметнички фестивал".

Након успешног гостовања на фестивалима "Охридско лето" и "Битеф", позоришна представа "Без назива" свестраног уметника Јожефа Нађа, биће изведена у оквиру обновљеног "Јесењег фестивала Будимпеште" под новим називом "Cafe Budapest савремени уметнички фестивал".

Представа "Без назива", за коју је Нађ добио награду "Политике" на недавно завршеном Битефу, биће изведена 7. октобра у сали "Гоби" Националног позоришта.

Играчи Нађ и Ан Софи Ланселин, у квадрату димензија четири пута пет метара у трајању од осамдесет минута, баве се истраживањем сопствене интимности-односа интимности и спектакла, релацијом публике према интимности, просторима и изворима интимности.

Само под светлошћу свећа аутор је осмислио минуциозну мрежу покрета која драматично наглашава односе између два играча.

На будимпештанском фестивалу 9. октобра биће изведен и Нађов комад "Cherry-Brandy", који је инспирисан Варлам Шаламовим делом, док ће представа "Без назива" гостовати 27. новембра на Фестивалу "Десире" у Суботици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи