Читај ми!

Питање о разлогу миграције

Коалиција удружења избеглица позвала је, поводом почетка пописа, све избегле или прогнане са подручја Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине да посебно обрате пажњу на поглавље где се налaзи питање о главном разлогу миграције, и да ако као главни разлог доласка у Србију наведу “принудно пресељење” сматрају се избеглим лицима.

Коалиција удружења избеглица позвала је, поводом почетка пописа, све избегле или прогнане са подручја Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине да посебно обрате пажњу на поглавље где се налази питање о главном разлогу миграције.

"Сва лица која изјаве да су се принудно доселила са подручја Словеније, Хрватске, БиХ и Македоније, после 1991. године, а као главни разлог доласка у Србију наведу "принудно преселење" сматрају се избеглим лицима", наводи Коалиција.

Додаје се да се избеглим сматрају и деца рођена у Србији под условом да су им оба или барем један од родитења избегли, и без обзира на то да ли имају или не формални избеглички статус (избегличку легитимацију).

Коалиција је изразила незадовољство јер Влада Србије није донела одлуку да се на посебном формулару изврши и попис одузете, нестале и уништене имовине и других права избеглих и прогнаних лица и грађанима Србије који су оштећени у имовинским и другим правима на подручју неке од република бивше Југославије.

Попис становништва трајаће до 15. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи