Читај ми!

Право и обавеза

Професор др Славомир Гвозденовић, председник Савеза Срба у Румунији је изјавио да све националне мањине стрепе од предстојећег пописа становништва, јер очекују да ће им се смањити број па је тако и са Србима у Румунији.

Све националне мањине стрепе од предстојећег пописа становништва јер очекују да ће им се смањити број па је тако и са Србима у Румунији, изјавио је професор др Славомир Гвозденовић, председник Савеза Срба у Румунији и председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону.

У изјави за Сателитски програм РТС-а Гвозденовић је истакао да је попис становништва обавезан али је и наше право да се изјаснимо ко смо и шта смо како нам не би драстично опао број.

Руководство Савеза позвало је све Србе у Румунији да се слободно изјасне о својој националној припадности јер су то, како се каже, дужни како према својим прецима тако и према својој деци и њиховој будућности.

Из Савеза, такође, најављују како ће већ следеће недеље упутити писмо свакој породици, а уједно је планирано да активисти иду од врата до врата и посете сваку српску кућу, па и ону из мешаних бракова.

Изражавајући очекивање како ће се око осамнаест хиљада наших људи у Румунији изјаснити као Срби, Гвозденовић сматра да би их могло бити и више али то пре свега зависи од нас самих, али и од подршке матице у објашњавању значаја пописа и неопходности слободног изјашњавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи