Читај ми!

Реакција на оставку

Оставку потпредседнице Скупштине дијаспоре и Срба у региону Виолете Бракус, поднету 25. септембра у Дибендорфу, на састанку делегата Скупштине за швајцарску конфедрацију прокоментарисао је за Сателитски програм РТС-а професор др Славомир Гвозденовић, председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону.

Оставка потпредседнице Скупштине дијаспоре и Срба у региону Виолете Бракус, поднета 25. септембра у Дибендорфу, у Швајцарској, на састанку делегата Скупштине за швајцарску конфедрацију још нема званичних коментара. За Сателитски програм РТС-а вест о оставци је коментарисао професор др Славомир Гвозденовић, председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону.

„Оставку госпође Виолете Бракус не могу да коментаришем нити да износим било какав став о томе пре него што добијем званично писмено обавештење", изјавио је професор др Славомир Гвозденовић, председник највишег политичког тела Срба изван Србије.

Говорећи за Сателитски програм РТС-а, Гвозденовић каже да је о свему сазнао из медија додавши да су му из Министарства вера и дијаспоре Републике Србије, када им се обратио за информацију о томе, надлежне службе рекле да ни они нису добили никакав званични допис од Бракусове.

„Ако је све наведено тачно и ако је то стварна намера Виолете Бракус, а у то је тешко сумњати, с обзиром на то да је лично изјавила медијима, онда могу да изразим само своје жаљење", каже Гвозденовић, додавши да је са Бракусовом, као председник Скупштине, био у веома добрим односима и да су често контактирали и договарали се шта да се уради.

„Сигурно да свако од нас има неких својих личних незадовољстава, мање или више оправданих, али није добро да та незадовољства иду према оној суштини која је за све нас јако важна", изјавио је Гвозденовић прецизирајући да је ова Влада Републике Србије, са својим Министарством вера и дијаспоре, учинила неколико важних ствари, а то су пре свега доношење Закона о Србима у дијаспори и региону на основу кога је изабрана и Скупштина дијаспоре и Срба у региону, затим је донесен Акциони план као и стратегија рада.

„Све то показује да нас, ипак, Србија данас гледа другачије него раније и да сада имамо институционални оквир за сарадњу са матицом", казао је Гвозденовић упозоравајући да, ипак, све зависи и од нас самих и стога није довољно бити незадовољан, већ треба доћи са конкретним предлозима, који морају бити подржани аргументима.

„Наш главни аргумент је шта смо сваки од нас урадили у својој средини, колико су нам и како организоване заједнице. Госпођа Бракус је имала конструктивне предлоге небројено пута, била је добронамерна, са пуно инцијативе и активности и зато ме помало чуди оваква њена одлука", рекао је на крају Гвозденовић изражавајући, ипак, наду да се можда и може наћи решење и да ова одлука Бракусове и не буде коначна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи