Читај ми!

"Широм раширених руку"

Репортажа Програма за дијаспору РТС-а, "Широм раширених руку" награђена је на Међународном филмском фестивалу „Ухвати са мном овај дан!" посвећеном особама са посебним потребама.

Новинарка Програма за дијаспору, Лидија Радуловић и екипа репортаже "Широм раширених руку", добитници су посебног признања за допринос филмском стваралаштву о особама са посебним потребама, на Деветом међународном фестивалу „Ухвати са мном овај дан!" који је одржан у Новом Саду од 20. до 25. септембра.

Филмски фестивал „Ухвати са мном овај дан!" обухватио је пројекције домаћих и страних филмова на тему живот, активности и достигнућа особа са инвалидитетом, као и пратеће програме: филмске радионице, трибине/разговоре са ауторима и актерима филмова, семинар за новинаре и студенте журналистике, изложбе, перформансе...

Фестивал је међународног карактера и реализује се од 2003. године са циљем информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, „чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота", истиче се у саопштењу Љиљане Жижић, директорке фестивала.

Организатори Филмског фестивала су ЕДИТ центар и Креативно афирмативна организација "Парнас" из Новог Сада у сарадњи са бројним партнерским организацијама из читаве Србије. Фестивал су подржали Министарство рада и социјалне политике - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, Град Нови Сад - Управа за културу и Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи