Читај ми!

Примедбе за попис у Македонији

У Македонији није извесно како ће се предстојећи попис спровести због примедбе албанског политичког блока да се пописују и грађани који се више од дванаест месеци налазе изван државе.

Два дана уочи почетка пописа у Македонији није извесно како ће се он спровести због примедбе албанског политичког блока да се пописују и грађани који се више од дванаест месеци налазе изван државе.

Абдулменаф Беџети, заменик председника државне пописне комисије рекао је да попис не би смео да се одржи ако се не реши то питање, а одлуку, према њему, треба да донесу политичари.

У закону о попису је наведено да ће пописом бити обухваћене особе које у време пописа имају место становања у Македонији или су највише једну годину од његовог спровођења ван земље.

Вена Јаневска, преседница комисије пре неколико дана рекла је да категорија грађана који су више од дванаест месеци ван државе неће бити пописана и увршћена у укупан број становништва Македоније, пошто живе у другој држави где ће бити пописани.

Најављено је да ће питање пописа бити део разговора Николе Груевског, премијера и Алије Ахметија, лидера албанске странке Демократске уније за интеграцију да би решили несугласице пописне комисије.

Попис би требало да траје петнаест дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи