Читај ми!

Српска привреда у Истанбулу

Компаније из Србије из сектора пољопривреде, прехране, робе широке потрошње и сточарства представиће своје потенцијале на великом привредном форуму "Светски трговински мост" у Истанбулу који се одржава од 24. до 30. октобра.

Компаније из Србије из сектора пољопривреде, прехране, робе широке потрошње и сточарства представиће своје потенцијале на великом привредном форуму "Светски трговински мост" у Истанбулу који се одржава од 24. до 30. октобра, изјавио је Неџад Качапор, генерални секретар Удружења привредника SITA (Serbian International Trade Association).

Он је рекао да SITA у сарадњи са Привредном комором Београда организује учешће петнаест компанија из Србије на том форуму који је најзначајнији привредни догађај у Турској у 2011. години.

Према његовим речима, циљ посете привредника из Србије Турској је да ојача пословне односе и створи услове за подстицање инвестиција и заједничких улагања, унапређење трговине као и заједнички пласман робе на тржишта трећих земаља.

Качапор је подсетио, да SITA већ пети пут организује учешће компанија из Србије на "Светском трговинском мосту"у Истанбулу и да је до сада учествовало више од четрдесет наших привредника.

"Светски трговински мост" у Истанбулу ове године је организован двадесет други пут под покровитељством конфедерације бизнисмена и индустријалаца "Тускон" која броји 50.000 фирми чланица разних сектора.

Учествују привредници из 140 земаља и више од 5.000 фирми за које ће бити организовани пословни састанци са турским фирмама.

Ове године ће традиционални сусрет привредника у Турској бити посвећен прехрани, пољопривреди и сточарству и производима широке потрошње.

Поред пословних састанака који ће бити организовани за све стране учеснике биће отворен и сајам на којем ће учествовати 300 фирми.

"По завршетку светског трговинског моста у Истанбулу биће организована посета партнерској асоцијацији бизнисмена у Адани где ће бити организовани састанци са привредницима и посета фабрикама", рекао је Качапор.

Србија је потписала са Турском споразум о слободној трговини, који се примењује од 1. септембра 2010.

Споразум је шанса за наше привреднике који ће моћи да извозе робу без царине у Турску, на тржиште од 75 милиона становника, јер ће се царинске стопе постепено снижавати за турске производе до 2015. године, када ће бити потпуно укинуте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи