Читај ми!

Оставка Виолете Бракус

Састанак делегата Скупштине дијаспоре и Срба у региону за Швајцарску конфедерацију са представницима друштвено-организованих форми српске заједнице одржан је, 25. септембра, у просторијама Српског културног друштва у Дибендорфу. Седница је завршена подношењем оставке професорке Виолете Бракуc на функције потпредседника и делегата Скупштине дијаспоре и Срба у региону.

У просторијама Српског Културног друштва у Дибендорфу одржана је „маратонска" седница на којој су делегати Скупштине дијаспоре поднели извештај Српском Културном Савезу Швајцарске.

Седница је завршена подношењем оставке професорке Виолете Бракуc на функције потпредседника и делегата Скупштине дијаспоре и Срба у региону.

"Одмах након прошлогодишњег првог заседања Скупштине дијаспоре и Срба у региону, обавестила сам базу у Швајцарској, делегате, председништво Скупштине и Министарство дијаспоре, да се не слажем са избором председништва, јер смо таквим избором послали поруку Србима у расејању и матици - да прекоокеанске дијаспоре нема, да бар по томе Срба има само у Европи (председник др Славомир Гвозденовић у име Срба у региону - Румунија-Европа, потпредседник Мића Алексић из Француске и ја из Швајцарске). Била сам спремна да своје потпредседничко место препустим представнику из Америке који би био изабран и о томе сам све стране и писмено обавестила", образложила је Бракусова.

Бракусова је истакла да подноси оставку јер не жели да буде про-форме активна, без јасних права и дужности и без одговора на све што су предложили.

"Сматрам да би мој даљи рад, због нејасноћа и изостанка конкретности, условио нагомилавање дијаспорске проблематике без истинског решења. Ја бих да представљам активну и у свој друштвеној понуди разноврсну српску заједницу, стасалу у другој и трећој генерацији Срба у овој земљи, захтевну и амбициозну", рекла је на крају Виолета Бракус.

Седницу у Дибендорфу отворио је и поздравио магистар Живко Марковић, а затим је Виолета Бракус присутне информисала o заједничким и појединачним активностима делегата за Швајцарску.

"Били смо у прилици да наши људи овде од нас траже одговоре на питања која смо проследили у Београд, али одговора нема и још се чекају", истакла је Бракусова.

Према њеним речима, рад делегата за Швајцарску конфедерацију био је озбиљан, одговоран, транспарентан и успешан у окупљању и информисању. Српском заједницом и темама бавили су се, нагласила је Бракусова, без уплива политике.

Истакнути су недостаци у раду са заједницом у виду недовољне свести о значају Скупштине дијаспоре и Срба у региону као представничког тела.

Састанак делегата Скупштине дијаспоре и Срба у региону за Швајцарску конфедерацију са представницима друштвено-организованих форми српске заједнице одржан је 25. септембра у просторијама Српског културног друштва у Дибендорфу.

Место делегата из Швајцарске је остало упражњено, а нови делегат требало би да буде изабран на наредној седници СКС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи