Читај ми!

Још четири победе

Крагујевачки анимирани филм "Сваких пет минута" (Five Minutes Each) који метафорично приказује вечиту човекову тежњу за успехом, за летењем које неминовно садржи и пад, аутора Војина Васовића победио је у протеклих десет дана на још четири међународна фестивала.

Крагујевачки анимирани филм Сваких пет минута (Five Minutes Each), аутора Војина Васовића, победио је у протеклих десет дана на још четири међународна фестивала.

Филм је проглашен најбољом страном анимацијом у Лос Анђелесу на "AniMazing Spotlight" фестивалу, који важи за један од најпрестижнијих фестивала анимације.

Једногласну одлуку о награди донео је жири фестивала, који су ове године чинили аниматори и продуценти из Дизнијевог студија у Калифорнији, као и прослављених студија анимације из Француске, Кине, Аустралије и Велике Британије.

Победа у категорији анимираног филма долази и са STIFF фестивала (Short Toronto Indie Film Festival) у Канади, као и специјална награда за анимацију на "Bridge Festu" у Ванкуверу и освојено четврто место у генералном пласману свих жанрова на "Brainwash Film Festival" у  Оукленду.

Филм је у протекла четири месеца освојио седамнаест признања, а фестивалски успеси забележени су у Торонту, Њујорку, Лос Анђелесу, Мадриду, Кармелу, Ла Џоли.

Специјалне награде за анимацију (коју потписује Никола Степковић) освојене су у Њу Џерсију, Мисисаги и Ванкуверу, а специјалном наградом за оригиналну музику награђен је Владимир Керкез на "Лонг Ајленд" филмском фестивалу.

Филм ће у наставку своје фестивалске турнеје, у наредном месецу бити приказан у Монтреалу, Вашингтону, Њу Орлеансу и Јени.

Реч је о филму који метафорично приказује вечиту човекову тежњу за успехом, за летењем које неминовно садржи и пад.

Настао је прошлог лета у Крагујевцу у продукцији To Blink Studia, а суфинансиран је средствима Скупштине Града Крагујевца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи