Читај ми!

Промоција часописа "Споји!"

У Инсбруку, у Аустрији, одржана је промоција другог броја часописа „Споји!“ у организацији Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, под називом „Понос српског бића, наша је ЋИРИЛИЦА!“.

У Инсбруку је одржана промоција другог броја часописа Споји! у организацији Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И. Други број часописа Споји! под називом „Понос српског бића, наша је ЋИРИЛИЦА!" са главном темом „Очувајмо ћирилицу!" , у тиражу од 600 примерака, изаћи ће 27. септембра, када почиње и продаја часописа у свим храмовима и путем интернет презентације.

Промоција другог броја првог српског омладинског часописа у Аустрији, који је покренула Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И, одржана је у просторијама "Бухгалери", а излагачи су били: Маријана Милошевић, студент на германистичком факултету Универзитета у Инсбруку и чланица СПО(Ј)И, затим Филип Влајић, ђак из Инсбрука, тренутни благајник и један од оснивача СПО(Ј)И, као и Владимир Влајић, тренутни председник младог удружења и један од оснивача.

Циљеви часописа јесу да информише, пре свега, српску омладину у Аустрији и окружењу о горећим питањима из области српског језика и писма, српске историје и традиције, српске културе и духовности и да им приближи светосавску православну веру.

Часопис носи назив Споји! што значи да није идентичан назив са именом удружења, јер до скраћенице пуног назива удружења долазимо тако што од сваке појединачне речи пуног назива употребимо почетно слово. То значи: Српска - С, Православна - П, Омладина - О и Инсбрук - И и између слова О и И у загради дода се слово (Ј) - тако добијамо СПО(Ј)И, односно реч „споји", као синоним за слогу и саборност, која би требало да влада у српском народу.

Назив часописа гласи Споји! – и то обавезно са узвичником – тако да је назив новопокренутог часописа један апел и позив српској омладини и осталим Србима да се повежу, сложе и покажу на добром делу за спас српског народа!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи