Читај ми!

Плаћање преко Пејпала

Народна банка Србије је саопштила да грађани Србије слободно могу да преко Пејпала (www.paypal.com) плаћају робу и услуге купљене у иностранству или наплаћују робу и услуге продате у иностранству.

Народна банка Србије (НБС) саопштила је да више нема препрека да се међународни сервис за плаћање преко Интернета Пејпал (PayPal) користи и у Србији. НБС је надлежним министарствима упутио писмо у којем се наводи да грађани Србије слободно могу да преко Пејпала (www.paypal.com) плаћају робу и услуге купљене у иностранству или наплаћују робу и услуге продате у иностранству.

Истиче се да, према прописима којима се уређује платни промет, није потребно да се компанија "ПејПал Сингапур" (PayPalPte.Ltd Singapore) региструје у Србији као банка или нека друга финансијска институција или да оснује локално представништво за пружање услуга.

НБС је оценио да ће увођење тог електронског сервиса плаћања повећати ефикасност платних трансакција са иностранством и смањити расходе грађана и предузећа.

У писму су наведени закључци са састанка представника НБС и Министарства финансија о томе да ће општи услови о пружању услуга Пејпала у Србији бити допуњени, како је то учињено и у неким другим земљама.

То значи да ће грађани услуге тог сервиса користити при куповини у иностранству, односно продаји робе и услуга странцима, а да ће се новац остварен продајом преносити са рачуна Пејпала на рачуне "резидената Србије", истакла је Централна банка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи