Читај ми!

Српски филмови у Аустрији

Ретроспектива филмова режисера Горана Радовановића, у организацији аустријског Културконтакта, одржаће се од 16. до 18. септембра, у биоскопу „Bellaria“, у 7. бечком округу.

Аустријски Културконтакт, који већ годинама сарађује са српским режисером Гораном Радовановићем, организује ретроспективу његових филмова од 16. до 18. септембра, у биоскопу „Bellaria", у 7. бечком округу.

На репертоару ће се наћи кратки, документарни и играни филмови а њихова ретроспектива, којој ће присуствовати и сам српски режисер, биће отворена у петак, 16. септембра од 19 часова, приказивањем филма Voigtländer, 1896.

Након тога биће приказани и филмови: У кругу другом, Отпор: Борба за очување Србије, Цолумба Урбица, Макета, Пилећи избори, Хитна помоћ, Tераса, Моја домовина - за унутрашњу употребу и Кастинг: југосточно-европски транзициони филм.

Иначе, Горан Радовановић је рођен у Београду, 1957. године. Дипломирао је историју уметности на Филозофском факултету. Био је стипендиста Гете института у Минхену и радио је као филмски критичар. Основао је своју независну продуцентску кућу "Нама филм", 2003. године.

Његови филмови су дистрибуирани широм света и приказивани у конкуренцији на многим значајним филмским фестивалима. Освојили су више од тридесет међународних награда. Горан је члан Европске филмске академије у Берлину и Удружења филмских уметника Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи