Окупљање младих из дијаспоре у Тршићу

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић посетио је данас камп за младе из региона и дијаспоре који се од 16. до 22. септембра одржава у Научно-образовно културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу. У кампу је окупљено 100 младих српског порекла из пет земаља региона и дијаспоре.

"Тршић није само место историјског значаја, већ симбол снаге нашег идентитета. Вук Караџић, реформатор српског језика, творац савремене ћирилице и велики истраживач народне уметности, кренуо је одавде и поставио темеље онога што данас зовемо српским културним наслеђем.

Ви, драга децо, долазите из различитих средина, али сте сви носиоци истог културног и језичког блага. Кроз програм који вас овде очекује, имаћете прилику да боље упознате и продубите своју везу са српском традицијом, језиком и културним вредностима. Наша дужност као представника државе је да обезбедимо да та веза остане јака и жива. У вама лежи будућност српског народа, а ваша свест о пореклу, језику и традицији од кључне је важности за очување тог идентитета. Чувајући језик, чувамо нашу прошлост, али и градимо нашу будућност. Овај камп је, такође, симбол подршке Србије свим Србима, без обзира на то где они живе. Наша дијаспора и Срби у региону имају посебно место у нашим срцима, и свесни смо колико је важно да останемо повезани", истакао је министар Милићевић.

Камп у Тршићу организовао је Град Лозница, уз финансијску подршку Кабинета министра Милићевића. Укупно је издвојено 120 милиона динара за организацију 18 кампова за децу из дијаспоре широм Србије.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи