Црква Свети Никола добија своју нову адресу у чикашком насељу Лајонс

Управа и парохијани српске православне цркве Свети Никола у чикашком насељу Лајонс припремају окупљања 21. и 29. септембра.

У суботу 21. септембра је годишњи фестивал цркве и голф турнир, на теренима кантри клуба Балморал Вудс. У цркви кажу да су већ сва места за донаторски голф турнир попуњена. Али, позивају све заинтересоване да дођу тог дана на целодневни фестивал и уживају у српским специјалитетима, дружењу, музици и забави за целу породицу.

А осам дана касније, 29. септембра, са почетком у 9 сати је архијерејска литургија и освећење нове цркве. После литургије одржава се свечани банкет у друштвеној сали цркве, са специјалним програмом. 

Тиме црква и званично прелази са досадашње локације у насељу Брукфилд на ново имање у Лајонсу, на око десет минута од досадашње цркве.

Наиме, управа цркве Свети Никола је купила земљиште и објекат који је био раније на тој локацији у Лајонсу и већ неко време траје реновирање цркве, као и учионица, просторија за предшколску установу и друштвену салу, што треба да омогући и далеко већи број активности у овој растућој парохији.

На црквеном имању је и спортска дворана и већ има пуно спортских активности, посебно за децу, па се баве кошарком, каратеом и другим активностима.

Старешина храма је отац Немања Тешић, који је дошао у ову цркву након што је служио у граду Шарлот, у Северној Каролини.

Очекује се велика посета на оба догађаја. 

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи