У Суботици отворен еколошко – образовни камп

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је у Ђачком дому у Суботици еколошко – образовни камп на ком учествује 103 малишана српског порекла из дијаспоре и региона.

Министар Ђорђе Милићевић је истакао да је циљ овог кампа да приближимо природу деци, да их подучимо важноси очувања животне средине и одрживог развоја. Да научимо како да се бринемо о природи, јер је она наш највећи савезник и наслеђе које морамо чувати за будуће генерације.

"Посебно ми је драго што је овде са нама толико младих учесника, који су стигли из различитих делова Европе. Ваше присуство овде сведочи о томе колико је снажна веза између нашег народа, без обзира на географску раздаљину која нас дели. Ове године ће 5000 ваших вршњака боравити у Србији, делити знање и искуства, градити нова пријатељства и то је нешто што ће вам остати читав живот. Важно је да градите заједништво, тај дух пријатељства и да никада не заборавите шта је то што вас све окупља. Где год живели заједнички именитељ је Србија која нас окупља. Посебно ми је драго што су са нама малишани из Штрбца, деца из јужне српске покрајине и увек треба да знате да срце сваког од нас, срце сваког србина где год живео, увек куца за вас и да ће увек бити уз вас, ма колико било тешко. Имаћете прилику на овом кампу не само да учествујете у бројним едукативним и забавним активностима, које ће вам помоћи да научите више о екологији, већ ћете кроз дружење научити више о српској традицији, култури, нашем прелепом писму ћирилици, а сигуран сам и да ћете усавршити своје знање српског језика. Драга децо, желим вам да уживате у сваком тренутку који проведете овде, да учите и растете, да се дружите и забављате. Нека овај камп буде место на којем ћете створити успомене које ће вас пратити целог живота.

И на крају, драга децо, молим вас да увек знате, где год живели, да сте припадници једног поносног српског народа. Да је Србија ваша кућа и да су вам врата овде увек отворена, ви сте најбољи Амбасадори наше државе. Ми очекујемо само једно, да када завршите школовање, размислите да се вратите у Србију, а ми вас овде у Србије увек чекамо широм раширених руку. Будимо јединствени где год били!

Живела Србија! Живела наша младост!", истакао је министар Ђорђе Милићевић на отварању летњег кампа у Суботици.

петак, 16. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару