У Италији успешно одржано 26. по реду Кошаркашко првенство српске дијаспоре

Кошаркашки клуб "Београд" из Минхена у Немачкој победник је овогодишњег 26. по реду Кошаркашког европског првенства српске дијаспоре (КЕПСД) , које је одржано у месту Зане, надомак Вићенце у Италији.

Друго место припало је тиму Слога Упсале из Шведске, а треће су поделиле екипе КК Баскет 2000 Бања Лука и Лебурић комерц Прњавор, оба из Републике Српске. Пето место припало је КК Херцег Нови из Црне Горе, шесто тима Керб из Граца у Аустрији, седмо Брат – Њурст из Минхена у Немачкој и осмо тиму Савеза Срба Италије.

Првенство је угостило удружење Срба Круна Скио у оквиру своје традиционалне спортске манифестације „Ђурђевдански састанак”, под покровитељством Савеза Срба у Италији и Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Кошаркаши су се окупили на традиционалној Хуманитарној вечери, да би се наредна два дана такмичиле екипе из Шведске, Немачке, Аустрије, Црне Горе и Републике Српске. Поред тимских награде оне су припале и Милић Благојевићу из екипе Београд из Минхена, који је проглашен за најбољем играча овог првенства. Андреја Миливојевић из екипе Савеза Срба у Италији је добио награду– Најбоља тројка док је Бојан Ловшин из екипе КЕРБ Грац – Победник у Кораћевим бацањима.

„Догађају су присуствовали и почасни гости, Миодраг Радомировић Пуре, идејни творац КЕПСД-а, Горан Вучић – шеф кабинета Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Владе Републике Српске и Младен Филиповић председник Савеза Срба Аустрије и шеф представништва Републике Српске у Аустрији. Миодраг Радомировић Пуре и Младен Филиповић су у свом обраћању саопштили присутнима да ће се следеће године 27.КЕПСД одржати у Бечу где ће их угостити Савез Срба Аустрије. Пехаре и захвалнице свим учесницима првенства, као и појединцима који су дали значајну подршку у организацији су додељивали Бобан Петровић председник удружења Круна Дражен Зорић из Бреше, Душан Алексић потпредседник Савеза Срба у Италији, и Младен Филиповић председник Савеза Срба Аустрије. Након тога за све присутне је организовано весеље уз музику и оркестар Чаробњаци”истакла је Јелена Глишић испред Савеза Срба Италије.

Она је додала да се Савез Срба у Италији захваљује Бобану Петровићу председнику удружења Круна на несебичном залагању у организацији догађаја, записничарима Милошу Ђокићу и Огњену Стојановићу, водитељу Саши Костићу, домаћинима првенства удружењу Круна, екипи Дечијег дневника који су забележили цео догађај, и свим осталим многобројним волонтерима који су дали значајан допринос у организацији овог важног спортског догађаја српске дијаспоре у Европи, чији је циљ промоција српске кошарке, неговање традиције и међусобно дружење.

недеља, 23. јун 2024.
30° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару