Донаторско вече организације "Срби за Србе" у Чачку подржали многи

Академик Матија Бећковић, певачица Ана Кокић, одбојкаш Петар Крсмановић, фудбалер Немања Милуновић, кошаркашки тренер Марко Маринковић Малина, водитељ Стефан Поповић само су неки од познатих који су подржали друго донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе у Чачку које је одржано 11. јуна у хотелу "Royal Residence".

„Нисам имао овакву трему ни у финалу Светског првенства", Алекса Аврамовић рекао је у свом говору као домаћин и иницијатор донаторских вечери у Чачку.

Циљ је био прикупљање донација за велику Видовданску акцију на Косову и Метохији у оквиру које ће бити помогнуто 40 породица које желе да остану и опстану на својим огњиштима.

"Захваљујући вашем времену и донацијама променићемо животе више од 100 малишана и зато нам је важно да се вечерас вратите кући пуни утисака и да схватите колико нам ваша подршка значи. Да вечерас легнете у кревет свесни да ће мали Лазар, Алекса и Андријана из села Копиловице добити 16 грла оваца које су одувек желели, да ће родитељи Кристине, Николине, Михаила и Лазара из Сувог грла добити минибагер. Постаћете део срећније будућности 40 породица на Косову и Метохији."- рекао је у веома емотивном говору Игор Рашула испред ХО Срби за Србе.

Гостима се обратио српски академик Матија Бећковић са речима - Чуло се "Србе на врбе", па се чуло "Serbien muss sterben", па се чуло "Србе на Србе" па је сада време да се чује "СРБИ ЗА СРБЕ"!

У музичком делу програма наступали су певачица Ана Кокић, виолиниста Андрија Абрамовић као и музички ансамбл Фенечки бисери. Водитељи програма били су Стефан Поповић и Марија Моровић.

Током програма одржана је и хуманитарна аукција на којој су гости имали прилику да лицитирају кошаркашки дрес Алексе Аврамовића који је носио на Светском првентсву у Манили, фудбалски дрес репрезентације Србије Александра Митровића, сабрана дела академика Матије Бећковића са посебном личном посветом, уникатну кошуљу бренда „Gufo wear" и препис странице Мирослављевог јеванђеља калиграфа Душана Мишића.

Пре и током донаторске вечери прикупљено је скоро 30.000 евра донација док се очекују уплате и у наредним данима. Највећи донатор ове вечери био је хотел "Royal Residence" који је донирао комплетну услугу са салом, храном, пићем и смештајем за учеснике програма док је особље одлучило да своје време поклони и то вече волонтира за Организацију.

Ово је четврто донаторско вече ХО Срби за Србе у овој години. У првом делу године одржане су донаторске вечери у Београду, Бијељини и Берлину, а у плану су до краја године и донаторске вечери у Новом Саду, Требињу и Чикагу.

Хуманитарна организација Срби за Србе постоји пуних 19 година и до сада је помогла више од 3.300 породица са више од 15.500 деце. Уз помоћ бројних донатора широм света прикупљено је 15 милиона евра донација. Оно по чему је препознатљива је потпуна финансијска транспарентност.

четвртак, 20. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије