Крос РТС-a у Француској

Српска допунска школа Министарства просвете Републике Србије организовала је у недељу 26. маја 2024. године велики Крос РТС-a свих ученика Париског региона до 16 година. Ученици Српске допунске школе у Кану, трчали су у недељу 2. јуна 2024. године на зеленом платоу испред културно-спортског центра "Рангин" у Кану.

Крос РТС-a за ученике Српске допунске школе Париског региона, одржан је на стадиону Stade Leo Lagrange у Бондију. Учествовало је око 120 ученика у пратњи наставница и родитеља који су их бодро навијали са трибина. Након такмичења организоване су спортске игре, дечји базар, едукативне радионице и послужење.

Удружење Србија-Бонди и господин Горан Вукић пружили су велику подршку Српској допунској школи и омогућили да се наш Крос реализује на атлетској стази у оквиру стадиона. Одржан је у више категорија. Дипломе, медаље и пехаре доделили су Марија Праизовић, координатор Српске допунске школе и председник општине Бонди Stephen Hervé.

Након такмичења ученика, организоване су и трке за родитеље, што их је све веома обрадовало. Ученицима је овај дан остао у изузетно лепом сећању јер су, поред такмичења, били у прилици да се боље упознају, друже и играју.

У старијој групи прво место освојио јеTristan Marain –Joris, а у женској категорији прво место заузела је Теодора Петровић.

У средњој групи прво место међу дечацима освојио је Вукашин Милосављевић, а међу девојчицама Анђела Ђаковић.

Прва места међу млађима освојоли су Матео Пандуров и Жана Ђаковић.

Наши предшколци су такође били вредни. Прва места освојили су Филип Петровић и Викторија Стојановић.

У Епону, граду недалеко од Париза где ученици радо долазе на часове српског језика сваке недеље да уче, читају, пишу и да се друже, одржан је Крос РТС-а 19. маја 2024. године у оближњем парку.

Такмичило се 20 ученика у три узрасне групе.

Прва места међу млађим ученицама освојила је Јелена Лаглет и Максим Мишковић.

У средњој групи прво место међу дечацима освојио је Лука Раушки а међу девојчицама Ермина Алија.

У старијој групи прво место освојио је Никола Мишковић, а у женској категорији прво место заузела је Ема Кричак.

 Трчи и југ Француске

У оквиру манифестације Крос РТС „У дијаспори", ученици Српске допунске школе Министарства просвете Републике Србије у Кану, трчали су у недељу 2. јуна 2024. године на зеленом платоу испред културно-спортског центра "Рангин" у Кану.

Такмичење је организовано у сарадњи са удружењем Балкан азур у чијим просторијама функционише школа и које је поред обезбеђења ученика, спремило и пригодне поклоне за најбоље такмичаре у својим категоријама.

Руководилац такмичења је била наставница Српске допунске школе у Кану, Тања Милосављевић. 

Тркачи узраста од 6 до 17 година били су подељени према узрасту и трчали су одговарајуће дужине стаза у складу са својом категоријом. Из публике, здушно су навијали родитељи, баке, деке и рођаци.

"Надам се првенствено да су се ученици добро забавили, а ми смо желели да победнике овог инспиративног догађаја наградимо и тиме додатно истакнемо њихов труд, упорност и спортски дух. Учешћем у такмичењу, ђаци су показали да умеју да негују здрав, спортски дух, али и да развијају дух пријатељства, заједништва и подршке", истакао је председник удружења Балкан азур Брано Бабић. 

среда, 19. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије