Никола Топић у Тревизу на ванредном NBA Draft Combine-у

НБА Лига је позвала на неколико дана у град Тревизо, у Италији, неколико играча који нису могли да присуствују недавном догађају у Чикагу где се лига упознаје са најбољим потенцијалним новим играчима. Међу њима је и кошаркаш Црвене Звезде Никола Топић.

Никола, ти си ове године по многима међу првих неколико на НБА Драфту, како се очекује, можда и број један. Каква су осећања и очекивања од свега тога?

"Где год да одем заиста биће ми велика част и задовољство. Ко год ме буде изабрао, трудићу се да дам свој максимум где год будем отишао. Наравно, заиста је дивно чути за такво интересовање од таквих тимова и тренера", каже Топић.

Да ли планираш да будеш у Њујорку у ноћи кад је НБА Драфт или негде другде? Често се прича о томе како је Никола Јокић спавао док је изабиран а била је и реклама на телевизији па се није тамо ни чуло његово име и све је прошло некако тихо, а после је постао велика звезда.

"Мислим да ћу бити у Њујорку, али ако бих бирао нека буде као Јокић, да спавам и да после направим нешто велико."

Да ли си размишљао о свему томе, преласку из Црвене Звезде и транзицији у НБА, са 82 утакмице у редовном делу сезоне. Како ти све то изгледа?

"Сигурно да ће бити тешко то прилагођавање, поготово у тих првих пар месеци, заиста једва чекам и да видим како све то изгледа. Са много страна сам чуо да је заиста веома захтевно, да је лига веома захтевна и по питању броја утакмица и по начину игре."

Како је са повредом? Чини ми се да си рекао да је санирано, да је то сад све прошло...

"Па није још сто посто, али то би у неком наредном периоду требало да буде сто посто."

Ових дана у Италији да ли очекујеш да нешто ту научиш, како ће проћи ти дани?

"Сигурно да научим нешто ново, да упознам нове људе, да видим како они функционишу, да попричам са неким екипама, да одрадим те медицинске провере и заиста мислим да ће ми много помоћи", каже Топић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије