Осло: Свесрпски сабор у Пошгруну

Амбасадор Републике Србије у Ослу Драган Петровић боравио је у Пошгруну где је отворио 11. Свесрпски сабор, највеће годишње окупљање српске заједнице у Норвешкој.

Он је захвалио свим учесницима, посебно најмлађима и њиховим родитељима, као и организаторима из Удружења Срба „Српска круна“ на уложеном труду, истакавши да је  овогодишњи Сабор најмасовнији до сада и са највише различитих садржаја.

Готово 2.000 гледалаца и такмичара могло је да прати фудбалски и кошаркашки турнир, хуманитарно такмичење Тројка из блока, РТС крос, представљање фолклорних секција више српских удружења, промоције књига „Крвопад“ Саше Димитријевића и „Мој дека приповеда“ Милене Стевановић, те представљање албума са класичним музичким остварењима једанаестогодишњег композитора Андреја Стојановића.

Посебно задовољство за учеснике Сабора приредили су током запаженог наступа угледни вокални солисти Љубица Вранеш и Драгољуб Бајић врло емотивним интерпретацијама традиционалних српских песама, уз пратњу целокупне публике.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије