Делегација Народне скупштине у посети Културном центру Србије у Пекингу и Забрањеном граду

Делегација Народне скупштине која борави у Пекингу обишла је данас Културни центар Србије у том граду, који носи име по нашем нобеловцу Иви Андрићу и свечано је отворен 2018. године.

„Култура представља још једну од области у којој Србија и Кина имају изузетне односе, и овај центар је управо резултат тога. Кроз њега кинеска публика може више да научи и чује о српској култури, како из прошлости, тако и садашњости, културном наслеђу и упозна се ближе са нашим талентима и уметницима у различитим областима, и тако настави да гради мостове сарадње две државе”, истакла је шефица делегације и потпредседница Марина Рагуш.

Такође, делегација је посетила и „Забрањени град“ који се налази одмах преко пута трга Тиананмена и данас представља музеј, а некада је био царска палата кинеских династија Минг и Ћинг.

Он се простире на више од 720.000 квадратних метара и чине га 890 зграда са 9.999 просторија.

Обиласку су присуствовали и потпредседница Народне скупштине и председница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Снежана Пауновић, председник Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу др Угљеша Мрдић, као и саветник председнице Народне скупштине др Михаило Јовановић и амбасадорка Србије у НР Кини Маја Стефановић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије