Константин Добриловић на листи Слободарске партије на изборима за Европски парламент

На предстојећим изборима за Европски парламент, који ће се одржати 09. јуна, први пут у историји, на листи кандидата, појавиће се име једног Србина. То је политичар Константин Добриловић из Беча, који представља Слободарску партију.

Кандидатуру Константина Добриловића за предстојеће европске изборе подржавају наши људи, али и Аустријанци. То је велики искорак за српску заједницу у Аустрији.

"Моји су пореклом са Романије, и моја браћа и ја смо рођени у Немачкој. Са 15 година сам отишао у Сремске Карловце на Богословију и боравио тамо 4,5 године. После тога сам се вратио за Немачку, па за Аустрију где боравим већ 20 година", каже Добриловић.

 Како сте ушли у политику?

"Ушао сам у политику још 2008. године. Пут јесте дугачак, било је много изазова, искушења, у том периоду сам обављао разне функције унутар странке, од председница Хришћанско слободарске платформе до заменика Кабинета градоначелника Беча, за спољну политику, за верска питања, за миграцију у Аустрији до дела да сам за потпредседника Владе Аустрије тада обављао важне функције.

 Када сте се укључили у Слободарску партију Аустрије, почели сте радити на повезивању Ваше странке са политичарима у Србији, Републици Српској, Црној Гори, и своје колеге у партији упознавали са нашом културом, људима, наравно и са политиком...

"То ми је био, некако, природни задатак. Као Србин, желео сам да колегама унутар странке, пренесем српску културу, традицију, гостопримство мало ближе и надам се да сам у томе успео. Одлазећи у Србију и Републику Српску упознали смо многе добре, дивне и честите људе, што на политичкој, што на привредној сцени, са великодостојницима СПЦ такође и мислим да је било веома важно те везе продубљивати и држати их на пламену да се то и даље прошири, јер мислим да се стигматизација српског нрода, нажалост, деведесетих година на овим просторима, поготово немачким говорним подручјима знамо да је било заиста негативно и мислим да смо дошли до тог степена где се та слика мења и да су људи унутар Слободарске странке препознали ту доброту српског народа, видели да је то један диван стари европски народ, са културом и традицијом који држи до својих корена и идентитета, што је јако тешко у овом тешком и сложеном глобалисртичком времену", каже Добриловић.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије