Скуп медицинске дијаспоре у Београду

Престолонаследник Александар и принцеза Катарина отвориће као покровитељи 14. Конференцију српске медицинске дијаспоре у четвртак, 6. јуна 2024. године у „Crowne Plaza" хотелу.

Свечаном отварању ће уз краљевски пар, присуствовати и обратити се министар здравља Србије др Златибор Лончар, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Лазар Давидовић, директор Канцеларије Светске здравствене организације у Београду, др Фабио Скано, представник Лекарске коморе Србије, др Данило Јеремић, представник Српског краљевског медицинског удружења, проф др Арсен Ристић, чланица организационог одбора Конференције лекар са клинике Мејо у САД-у, проф. др Весна Гаровић, и члан Краљевског медицинског одбора, проф др Александaр Симић.

Традиционална Конференција српске медицинске дијаспоре се ове године организује по 14. пут под покровитељством краљевског пара Србије, а са циљем да повеже лекаре у Србији са колегама из иностранства, како нашом дијаспором тако и еминентним страним стручњацима.

Полазећи од чињенице да је медицина наука у којој се готово свакодневно остварују нова достигнућа, где размена знања и искустава у свакој области здравствене заштите имају велики значај, ова традиционална Конференција још једном ће омогућити лекарима из Србије и свих делова планете да стварају и унапређују професионалне односе и деле своје знање са колегама широм света.

Конференција српске медицинске дијаспоре је акредитована од стране Здравственог савета Републике Србије као међународни конгрес и део је система континуиране медицинске едукације.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије