Константин Добриловић (FPÖ): "Врло је важно да се чује и глас српске заједнице овде у Аустрији"

Константин Добриловић, високорангирани кандидат Слободарске партије Аустрије (FPÖ) на изборима за Европски парламент у оквиру кампање обилази српска удружења и клубове како би у разговору са члановима и руководством чуо њихово мишљење и шта су потребе српске заједнице у Аустрији.

Добриловић је посетио СКЦ "Стеван Мокрањац" из Беча, који је и ове године по шести пут, постао европски првак на недавно одржаној Европској смотри српског фолклора дијаспоре у Београду.

"У срдачној и пријатељској атмосфери сам посетио Културно-уметничко друштво "Стеван Мокрањац", нашег европског првака у фолклору. Пре свега, честитао сам им на великом успеху који су постигли. За њих нескромно можемо рећи да су Реал Мадрид у фолклору што се тиче наших удружења у Аустрији и Европи и пожелео им успех у даљем раду, али и да освоје још више пехара.

Након тога смо разговарали о потребама српске заједнице у Аустрији, врло отворено су ми рекли шта су њихове жеље, указали су ми на теме и чињенице које су важне за мој политички рад као кандидата за посланика за Европски парламент. Врло је важно да разговарам са што више припадника српске заједнице како бисмо знали шта је оно што је битно за њих и шта има је потребно да бисмо могли да покренемо те теме у Аустрији и Европском парламенту и активно се залажемо за њихову реализацију. Зато ћу у наредним данима обићи још нека српска удружења, како бих разговарао са што више људи. Врло је важно да се чује и глас српске заједнице, а то је управо и једна од мојих главних дужности, као њиховог политичког представника у Аустрији", каже Константин Добриловић.

Константин Добриловић се налази на 11. месту листе FPÖ, чији је носилац Харалд Вилимски (Harald Vilimsky) из исте странке. Избори за Европски парламент се одржавају 9. јуна у Аустрији. Добриловић је једини српски представник у целој Аустрији који је високопозиониран на некој изборној листи од готово свих странака које имају своје канидате на овим изборима.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије