Министар Милићевић у посети српској заједници у Темишвару

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић посетио је 27. априла Темишвар где је састао са представницима Савеза Срба Румуније и Епархије темишварске Српске православне цркве.

Министра је у име владике Лукијана примио архијерејски заменик протојереј ставрофор Маринко Марков који се захвалио Влади Србије и министру Милићевићу на веома успешној сарадњи. Министар Милићевић посебно је истакао значај СПЦ  за наше сународнике где год живели.

Председник Савеза Срба Румуније Огњан Крстић са сарадницима дочекао је министра Милићевића, који је испунио раније дато обећање и данас донео лектире и уџбенике за ученике српске школе у Темишвару.

"Савез Срба Румуније ће и ове године учествовати у реализацији летњих кампова за децу из дијаспоре који ће бити одржани широм Србије. Разговарали смо и о нашој подршци важним пројектима које господин Крстић и његови сарадници спроводе у Румунији а у циљу очувања српског језика, националног идентитета и културне традиције", рекао је министар после састанка. Договорен је и наставак успешне сарадње када је у питању заједничко обележавање свих важних и значајних датума за Србију.

"Поносно истичемо нашу тробојку која је симбол прошлости, садашњости и будућности. Подсећа нас на храброст наших предака, али нас и инспирише да следимо мудру и визионарску политику председника Вучића како бисмо обезбедили бољу будућност за наше потомке", рекао је министар.

Представници Савеза Срба Румуније истакали су да је неопходоно јединство свих наших сународника где год живели, као и једногласна подршка председнику Србије и државном руководству у дипломатској борби за одбрану виталних националних и државних интереса.

 

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара