Оливер Ранисављевић по трећи пут председник Заједнице Срба у Тиролу

На изборној скупштини која је одржана у Инсбруку, представници друштава чланова Заједнице једногласно су реизабрали Ранисављевића за ову функцију.

"Част ми је и задовољство да будем на челу једне овакве организације која окупља Српкиње и Србе који живе у Тиролу. Захваљујем се свима који су гласали и надам се да ћемо наставити успешну сарадњу. Започели смо многе пројекте које ћемо реализовати у будућности, али и имамо и неке нове идеје које ћемо настојати да имплементирамо у наредном периоду како бисмо још више унапредили наш рад и учинили да наша Заједница буде још активнија. У Тиролу живи велики број Српкиња и Срба и наша жеља је да окупимо што више наших људи, како бисмо сви заједно, кроз активности чували наш српски језик и традиционалне вредности земље из које потичемо", наглашава Ранисављевић.

Ранисављевић је први пут за председника Заједнице Срба у Тиролу изабран 2020, а реизабран 2022. године. Осим ове функције, Ранисављевић је, испред Фракције социјалдемократских синдикалаца (ФСГ) изабран за члана Скупштине Радничке коморе Тирол и познат је као велики борац за права радника у овој аустријској покрајини. Поред тога, он је и заменик председника СПОЈИ (Српске православне омладине у Инсбруку) и један од главних организатора шетње у част Диане Будисављевић, познате Аустријанке која је спасавала српску децу из злогласног логора Јасеновац.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара