Срби из региона једногласно уз Вучића

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић позвао је вечерас у Подгорици српске организације у удружења из земаља региона да једногласно осуде покушаје наметања колективне кривице и проглашења српског народа геноцидним.

Министар је апеловао на јединство свих Срба где год они живели и подршку председнику Србије Александру Вучићу у борби за очување виталних националних и државних интереса.

Предлоге министра да се у закључцима Конференције српских националних организација региона која се од 20. до 22. априла одржава у Подгорици и Скадру усвоји осуда срамне препоруке Парламентарне Скупштине Савета Европе о пријему лажне државе Косово, као и да се осуди и одбије евентуална резолуција УН о геноциду у Сребреници и да се подржи дипломатска борба коју води Александар Вучић, учесници скупа су подржали бурним аплаузом.

"У ситуацији када смо изложени тешким притисцима најважније је да покажемо слогу и јединство, јер само тако можемо да победимо и одбранимо наше виталне националне и државне интересе. Скуп какав је овај у Подгорици још један је показатељ јединства српског народа и жеље да се за наше циљеве боримо мирним средствима, не угрожавајући интегритет било које земље у региону, али поштујући право на очување посебности наших националних, верских права. Оно што јасно и гласно могу да вам поручим као министар у Влади Србије је да држава Србија неће никоме у региону наметати своју вољу, али неће ни дозволити да било ко угрожава идентитетска права српског народа. Србија ће поштовати све суседне државе, али ће увек подржавати борбу за останак и опстанак српског народа на вековним огњиштима. Помагаћемо нашем народу где год он живео, а посебно ћемо да радимо на идентитетским правима, очувању српског језика и писма.  Председник Републике Александар Вучић дао нам је јасне циљеве које спроводимо а то је обнова националног духа, национална консолидација, очување српске културе, језика и писма, као и економско јачање нашег народа. Ти циљеви су постављени у реалне оквире, иду у корак са светом, и не угрожавају никога око нас", истакао је министар Милићевић у свом обраћању.

Конференцији у Подгорици присуствују представници Срба из Црне Горе, Албаније, Хрватске, Румуније, Мађарске, Северне Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво