Помоћ домовима за децу од принцезе Катарине и Лајфлајна Чикаго

Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго и Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине настављају да пружају помоћ и подршку деци без родитељског старања у Србији и Републици Српској. Успешно је завршен још један добротворни пројекат опремањем спаваћих соба у Дому за децу у Устаничкој улици и Дому „Дринка Павловић“. Обе установе су у саставу Центра за заштиту одојчади, деце и младих у Звечанској улици.

Остварујући визију Њ.К.В. Принцезе Катарине да свако дете на свету заслужује да има најбоље могуће услове за живот, подељена је преко потребна помоћ која се састоји од 56 нових душека, 65 комплета постељине, 116 јастука, 67 прекривача и 25 топер простирки. Ова донација, која ће деци која бораве у овим домовима много значити, омогућена је захваљујући др Николи и госпођи Татјани Ненадовић, спонзорима два изврсно организована добротворна концерта светски познатог српског виолинисте Стефана Миленковића и камерног оркестра Камерата Чикаго, а који су одржани у Чикагу и Витону у Илиноису, за подршку рада Лајфлајна Чикаго, а у присуству Њихових Краљевских Височанстава.

Овом приликом Дому „Дринка Павловић“ уручен је додатни пакет од 8 кревета, душека и постељине, великодушно обезбеђен донацијом Групе Три Кола из Илиноиса – Кола српских сестара Светог Ђорђа из Џолијета, Кола српских сестара „Кнегиња Зорка“ из Лансинга, и Кола српских сестара Светог Архангела Михаила из Лансинга, дугогодишњих, посвећених сарадника Лајфлајна Чикаго.

„Мој супруг и ја смо веома захвални породици Ненадовић и свим људима великог срца који су добротворне концерте за помоћ деци у Србији учинили могућим. Радо се сећамо тих дивних извођења у којима смо веома уживали, а наша радост је сада много већа када видимо колико су доброг ови изванредни концерти донели нашој деци.

Веома смо захвални и нашим драгим сестрама из Групе Три Кола, које поново са поносом настављају традицију једне од најстаријих хуманитарних организација српског народа. Ова донација показује да када радимо заједно, можемо да учинимо много за оне којима је потребна помоћ.

Срце ми је мирније знајући да ће ова помоћ допринети да детињство ове деце буде лепше и што је више могуће безбрижније“, рекла је овом приликом Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Г-ђа Биљана Јовановић и г-ђа Христина Кадијевић, директорке ова два дома, изразиле су захвалност Хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, чији је Њено Краљевско Височанство покровитељ више од 3 деценије, на вишегодишњој континуираној подршци деци, корисницима услуга ових установа. 

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару