Читај ми!

Краљевски пар уз помоћ дијаспоре опрема наше болнице

Престолонаследник Александар и принцеза Катарина наставили су да пружају подршку Општој болници „Студеница" из Краљева, уручивши најновију донацију неопходне медицинске опреме овој установи. Ова опрема посебно је усмерена на помоћ онима који су међу свим пацијентима најугроженији - деци.

Неопходна средства за донацију, чија је вредност више од 4.300.000 динара, прикупљена су захваљујући великодушним донацијама пријатеља Хуманитарне организације Лајфлајн из Лондона који су присуствовали добротворној гала вечери, одржаној у хотелу „Клериџиз". Као и много пута до сада, овај догађај је био диван повод да се окупе људи са истом визијом, али и да се инспиришу други да покажу саосећање и великодушност према онима којима је потребна. Лајфлајн Лондон је хуманитарна организација која више од 30 година ради под покровитељством принцезе Катарине, у циљу подршке народу Србије и Републике Српске.

Испоручена опрема укључиује уређај за скрининг слуха, кључан за рано откривање проблема са слухом код новорођенчади, један инкубатор, три инфузионе пумпе и један Холтер ЕКГ монитор. Ова помоћ представља наставак веома успешне сарадње између Фондације принцезе Катарине и краљевачке болнице. Уручење је обављено у присуству државног секретара Министарства здравља др Горана Макунчевића, помоћнице градоначелника г-ђе Кристине Марковић, в.д. директора болнице „Студеница" др Зорана Мрвића и председника Хуманитарне организације Лајфлајн Лондон г. Лазара Вуковића.

„Сваки пут када заједно пружимо преко потребну помоћ нашим болницама и подржимо вредан рад наших лекара и медицинских сестара, то ми доноси много радости и утехе јер знам да смо направили разлику на боље. Срећа је још већа, знајући да ће ова помоћ допринети здрављу наше деце.

Љубав и посвећеност свих пријатеља Лајфлајна Лондон према онима којима је највише потребна, вредна је дивљења и заслужује сваку похвалу. Њихова подршка нашој мисији омогућила је да се многи животи у Србији и Републици Српској дотакну и промене на боље. Сигурна сам да ће ова помоћ Општој болници „Студеница" у Краљеву донети много доброг", рекла је принцеза Катарина.

Господин Вуковић, председник Лајфлајна Лондон се подсетио свог одрастања у Енглеској током деведесетих година, и како је 1993. када је Фондација почела са радом његова покојна мајка била веома срећна јер је посредством принцезе Катарине наша дијаспора добила могућност да помаже Србији, у оквиру тадашње Југославије. Изразио је задовољство што може да допринесе повезивању дијаспоре и наших људи у Србији, а и престолонаследник Александар је у свом обраћању указао на важност остваривања и одржавања ових веза.

Државни секретар др Макунчевић је истакао да између Краљевске породце и Министарства здравља постоји добра сарадња и да је „данашња донација инкубатора и опреме која ће помоћи нашим будућим генерацијама импресивна и ја им се захваљујем".

Др Зоран Мрвић, в.д. директор Опште болнице Краљево, захвалио се донаторима, подсетивши на претходне донације Краљевског пара које су помогле краљевачкој болници, спасиле многе животе нарочито током пандемије Ковида-19, додавши да је данас испоручена помоћ „усмерена за дијагностику и негу наших новорођених суграђана и пацијената. Ова опрема вреди много више зато што је стигла у право време и за праве пацијенте."

Пошто краљевски пар није био у Краљеву 4 године, искористили су прилику да на лицу места погледају и донације које су у том периоду стигле болници „Студеница". Посетили су и школу „Иво Лола Рибар" и уручили играчке ученицима. Ова школа је у претходном периоду више пута добијала помоћ од принцезине Фондације, а разговарано је и о могућности за нову донацију у будућем периоду.  

петак, 05. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару