Читај ми!

Велико славље у Индијани

Сала цркве Свети Сава у Мерилвилу (Индијана, САД) била препуна гостију из разних крајева Индијане, Илиноиса и Мичигена који су дошли да поздраве светског шампиона у рвању Стевана Мићића.

Стеван Мићић, рођени Американац, а Србин по пореклу и у души, представљао је Србију на недавно завршеном светском првенству у рвању у Београду где је освојио златну медаљу у слободном стилу до 57 килограма и постао светски шампион. Мићић је у финалу такмичења савладао Јапанца Руија Хигучија резултатом 7:4 и тако постао шампион планете. Самим тим квалификовао се за Олимпијаду 2024. која ће бити одржана у Паризу где Стеван планира да освоји злато.

Управо овај догађај био је добар повод да се прослави злато, а и обезбеде спонзори и донације за Стеваново учешће на олимпијади 2024 у Паризу.

"Прослављамо две влике победе, победу нашег Стевана Мићића који је на Светском првенству у рвању 2023. године у Београду као репрезентативац Србије освојио златну медаљу у рвању слободним стилом у категорији до 57 килограма и постао светски шампион. Ово је први пут да је један наш спортиста рвач икада у рвању слободним стилом, у историји спорта освојио златну медаљу за репрезентацију Србије", нагласио је Милорад Раваси коме је припала част да води програм током прославе.

"Данас такође обележавамо и дан велике победе и пробој солунског фронта српске војске у Првом светском рату, додао је Раваси. Државни празник, Дан примирја, односно на Дан победе у Великом рату, чији је симбол цвет Наталијине рамонде, прославља се у Србији од 2012. године сваког 11. новембра. Тог дана 1918. године у Француској је потписано примирје и тада је формално завршен Први светски рат. Србија је најдуже учествовала у том рату и у односу на број становника поднела је највеће жртве – и цивилне и војне.

На предлог Српског радија Чикаго и породице Раваси, владика Лонгин одликовао је Стевана Мићића орденом Светог Мардарија који ће накнадно бити уручен Стевану. Такође Стевану је уручена и значка Наталијине рамонде која ће бити симбол победе на његовом учешћу на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Прослави су присутвовали Стеванови родитељи, родбина, пријатељи, тренер Ник Петров, колеге са факултета и из спортског клуба Galaxy Chicago, представници из Генералног конзулата у Чикагу, протојереј-стварофор храма Свети Сава у Мерилвилу Марко Матић, протојереј и декан Богословског факултета у Либертивилу Александар Новаковић и бројни пријатељи и поштоваоци Стевановог успеха. Захвалнице од Стевана и клуба Galaxy Chicago примили су Драго Х. и Паул Петров за велику подршку и залагење које је допринело Стевановом успеху.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару