Читај ми!

Драгана Литричин Дунић у Цириху представила своје две књиге

Драгана Литричин Дунић недавно je у Волксхаусу у Цириху, у организацији Радио Круга, представила своју књигу "Плави круг", као и допуњено издање исте књиге под насловом "Приче поента".

У Зеленој сали, у Волксхаусу, окупили су се љубитељи писане речи из Швајцарске да поздраве и упознају лик и дело Драгане Литричин Дунић. Уједно је обележена и петогодишњица рада Радио Круга, који се три пута седмично емитује на таласима Канала К.

Драгана Литричин Дунић је професор, доктор и председник креативно едукативног центра Арт бит. Докторирала је књижевне науке. Основне, магистарске и докторске студије завршила је на филозофском факултету у Новом Саду. Запослена је као универзитетски професор. Држала је предавања по позиву универзитета „Етвеш Лоранд“ у Будимпешти и на катедри за славистику престижног Јагелонског универзитета у Кракову, а такође је имала и излагање о Андрићу у оквиру симпозијума на универзитету „Ломоносов“ у Москви. Бавила се новинарством, образовним издаваштвом, књижевном критиком и радом у редакцијама за културу Ртс-а. Две године је била председник националне канцеларије Србије, међународног центра књиге за младе. Била је аутор и уредник уџбеника одобрених решењима министарства просвете и председник удружења издавача уџбеника Србије.

Аутор је књига интервјуа са истакнутим личностима српске културе "Плави круг". Књига која може бити буквар будућим колегама новинарског еснафа. Поред свега наведеног, она је условно речено главни и одговорни кривац што се емисија на српском језику на Каналу К зове Радио Круг, која поносно броји пет година и чији рођендан је то вече прослављено.

Вече је протекло у разговору о новинарству, едукацији, о важности чувања културних вредности, уметности, животу ...

Поред гошће из Београда у програму је учествовао и Уметнички центар Соко који је основан августа 2020, с намером да организује културне догађаје и презентује традицију, уметност и културу људима у Швајцарској. Воде га музички образовани људи са пуно певачког, играчког и свирачког искуства.

Соко се првенствено бави организацијом културних догађаја, као и српским традиционалним певањем и српском традицијом, пре свега за децу, али и одрасле. Испред овог сјајног друштва говорила је Андријана Адамовић. У току вечери нумере на виолини и клавиру извели су Марта и Петра Адамовић, као и Ерика Фрикал. Публика је чула и стихове нашег писца Мирослава Јукића а придружила се и Божица Боба Недељковић које отпевала неколико песама.

 

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару