Читај ми!

Канадске фото илузије, 2. део

Наш фотограф Лазар Петровић из Торонта шаље нам интересантне фотографије уз пригодне коментаре. Уживајте...

  Соба са погледом

Претпостављам да сваки становник Торонта има свој омиљени поглед на CN Tower, баш као и ја. Соба у дворца Casa Loma (у преводу кућа на брду) са чијег је прозора настала ова фотографија мој је фаворит. Ова два здања из различитих временских епоха, непрестано се гледају очи у очи. Ту можете да осетите магични додир прошлости и садашњости.

  Грофовски поклон

Rolls-Royce на којем пише Принцеза може да вас доведе у заблуду да је паркиран испред Бакингемске палате или на имању породице Спенсер, али ради се о аутомобилу паркираном испред Casa Lome. Маћеха принцезе Дијане је свом оданом батлеру оставила тестаментом кола – управо овај Rolls-Royce који је батлер добио чим је она преминула. Дијанин отац, развео се од њене мајке, а седам година касније оженио грофицом Рејн. Она је волела да се удаје, али и да грофовски поклања

 Индија, Бангладеш или Канада?

Овај Бенгалски тигар више не тумара тропским азијским шумама које су његово природно станиште, већ краси једну од многобројних соба дворца. Завршио је неславно, као и многи други тигрови који се вековима лове ради трофеја. Овај тепих-простирка од праве тигрове коже синоним је луксуза, али због заштите дивљих животиња која је интензивно добила на снази након издградње Casa Lome, данас сличан тепих можете наћи само на црном тржишту и то по цени од 20 хиљада долара.

 Уживање од (само) десетак година...

Упркос томе што на први поглед изгледа као једна од соба најпосећенијег дворца Шенбрун у Бечу, ради се о раскошној соби у Casa Lomi. За само 3 године дворац је изградио архитекта E. J. Lennox, уз помоћ 300 радника, и то за имућног британског финансијера Хенрија Пелата. Са својом супругом, Хенри је уживао у дворцу и овој соби мање од десет година. Финансијски крах га је натерао да напусти свој дом. Прича подсећа на многе из 21. века, јер проблеми са новцем изгледа никада не излазе из моде.

О аутору:

Лазар Петровић је дипломирао фотографију на Seneca College у Торонту, а његове фотографије су објављивали Национална географија, Илустрована политика, Бизнис магазин, САН магазин и Базар, као и портали РТС Дијаспора, Спутник Србија, Расејање и МедиаСфера. Члан је Независног удружења новинара Србије од 2023.

Поглед на претходне фото илузије овде

 

 

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару