Међу првих пет

Партнерски пројекат Образовно-истраживачког друштва "Михајло Пупин" и компаније Телеком Србија под називом "Пупин меморијални пројекат”, нашао се међу првих пет пројеката на такмичењу Светског самита о информационом друштву (WSIS).

Пројекат ауторке Александре Нинковић Ташић се, на предлог Министарства културе и информисања, нашао у конкуренцији са још 349 пројеката, и захваљујући освојеним гласовима, пласирао у пет најбољих пројеката на свету, што му је донело титулу шампиона у оквиру такмичења WSIS чији је циљ промоција добре праксе у употреби информационо - комуникационих технологија које доприносе остваривању недавно договорених циљева одрживог развоја Уједињених нација, наводи се у саопштењу Телекома Србија.

Сам пројекат, који на глобалном нивоу промовише дело нашег великог научника у области телекомуникација и културе, састоји се из две компоненте, Пупиновог виртуелног музеја и интерактивне изложбе о Пупину у којима је главни партнер био Телеком Србија.

Настављајући традицију популаризације лика и дела великих српских научника, Телеком Србија је, у сарадњи са Образовно-истраживачким друштвом "Михајло Пупин", на интерактиван начин, кроз Виртуелни музеј омогућио младима да "кроче" у свет Михајла Идворског Пупина, обиђу његов завичај и стекну увид у рад овог великог научника, професора и добротвора.

Друга компонента, изложба "Пупин - од физичке до духовне реалности", јединствена је по много чему јер представља најобимнији пресек живота и дела великог Пупина, приказан употребом технологије проширене стварности на тај начин исписујући музеологију будућности.

Сама изложба трајала је 15 месеци и видело ју је више од 120.000 грађана и посетилаца Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи