СПОЈИ организовао 4. Краљевски куп

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ, у Инзбруку, организовала је, четврти по реду, хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом Краљевски куп.

Циљ Краљевског купа је да се у оквиру спорта, кроз који се најбоље спајају људи без обзира на порекло, боју коже или вероисповест, млади људи мотивишу да чине добра дела и тако помогну онима којима је помоћ најнеопходнија. Ове године на Краљевском купу се играло за болесну децу у Тиролу и социјално угрожене породице на Балкану.

Пре него што је овогодишњи Краљевски куп отворен почасним почетним ударцем од стране Кристофа Кауфмана, заменика градоначелнице Инзбрука, мр Герхарда Фрица, председавајућег Скупштине града Инзбрука, Харалда Ледерера, председника организације Soccerteam која својим фондом Help for kids помаже деци у Тиролу, као и Филипа Влајића, председника СПОЈИ, одржан је минут ћутања за трагично страдале фудбалере и чланове екипе Шапекоенсе из Бразила, као и за Слађана Цаку Јанковића из Инзбрука, који је страдао у саобраћајној несрећи.

Као и прошле године, и овог пута, почасни судија на турниру био је Конрад Плауц, један од најпознатијих и најискуснијих аустријских судија, који је раније судио у Аустријској бундеслиги, Лиги шампиона, као и на Европском првенству 2008. године.

Четврти Краљевски куп је отворен утакмицом између ФК СПОЈИ, организатора и домаћина, и ФК Тесла, браниоца титуле.

На четвртом Краљевском купу, који је протекао у ферплеј атмосфери, учествовало је 18 екипа, које су биле распоређене у четири групе.

Учествовали су ФК Тесла, FC Jonbesh, Was für 1 Team, Jungs aus der City 01, ФК Љиљан Џемат Инзбрук, Young Boys Innsbruck, Jugendzentrum Park Inn Hall, Goalsbusters, FC Internationale, FC Romania, Вук Караџић Швац, FC Ansar, SV Hall II, Heast wo bleiben the Kicker, FC Perspolis, НК ГОШК Цилертал, FC Gol Latino и ФК СПОЈИ.

На 4. Краљевском купу победила је екипа Young Boys Innsbruck која је састављена од играча претежно из Србије, али и других земаља на Балкану. Најбољи стрелац турнира био је Хосеин Араш Зареи из трећепласиране екипе FC Perspolis са 7 постигнутих голова, док је најбољи голман био Флорин Константин из другопласиране екипе FC Romania. Екипа којој је додељена фер-плеј титула је НК ГОШК из Цилертала, састављена од играча хрватског порекла.

Поред пехара са логотипом Краљевског купа - најбоље три екипе су добиле и симболичне новчане награде.

На изненађење и одушевљење присутних, екипа Young Boys Innsbruck донирала је 200 евра новчане награде у хуманитарне сврхе, као и додатних 70 евра. Придружио им се и клуб FC Romania које је донирао 60 евра у хуманитарне сврхе, као и бројни појединци.

Српска православна омладина Инзбрук - СПОЈИ  се захваљује свим учесницима и гостима, који су омогућили да се прикупи помоћ за угрожену децу на Балкану у вредности 2.705,93 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару