URBAN Moments

У културном центру града Бела (Biel), Швајцарска, у галерији "Алте Кроне", 10. децембра биће отварена изложба "URBAN Moments", која ће трајати до 25. децембра 2016. године.

URBAN Moments је пројекат који се бави најразличитијим јединицама урбане средине. Сцене пулсирајуцег урбаног живота, међуљудски односи, емоције, сећања, путовања, фантазије, емиграције... Инспирисани овим аспектима четири биелска уметника на различите визуелне начине и кроз различите технике, сваки на свој начин, износе своје личне животне путеве и приче. Целокупна изложба остаје посвећена мултикултуралном граду Белу, сазнајемо од организатора.

Кроз сасвим случајна познанства четири уметника убрзо сазнају да их повезује више од уметности и више од љубави према граду у коме живе и раде. Убрзо након тога уметници оснивају групу URBAN која се редовно налази, заједнички посећује културне догађаје, размењује сопствене инспирације и критике. Радове настале након овог периода, група URBAN први пут излаже од 10. децембра 2016. у галерији Алте Кроне, у преводу Стара круна, у једном од културних центара старог града, швајцарског града Биела, у коме је у своје време и сам Гете одседао.

Ана Милић

Рођена у Београду. Одрастала у Србији, Либији и Швајцарској. Након гимназије похађа студије архитектуре, прекида и одлучује да постане наставник. Током 12 година бављења просветним радом на швајцарском језику, поред многих школских пројеката, у којима несебично преноси љубав према уметности, и даље се и приватно бави сликарством. Кроз материнство, као и сазнање да је хронично болесна, поглед на свет јој се мења, па тако и сам њен рад. Након изложбе Жена, 2012. године, њену пажњу све више привлачи човек као мигрант у урбаним срединама и култулорошке препреке са којима се он на том путу сусреће.

Дејан Милић

Рођен у Човдину. Одрастао у Србији и Швајцарској. Кроз вишеструка радна искуства и школе, себе проналази у улози саветника имиграната швајцарске институције за интеграцију странаца.
Разнолика необична животна прича у тренутку радости, када постаје отац, постаје му замка, али исто тако и подстицај за његов уметнички рад. Издаје збирку раних песама, прва аутобиографска књига напокон добија облик. Истовремено открива љубав према фотографији, коју све више продубљује, анализирајуци урбану средину кроз објектив.

Марија Баришић

Рођена у Београду. Завршава школу за дизајн, дипломира на Факултету примењених уметности. У Швајцарској завршава постдипломске студије у области Продуцт Манагемент-а, где већ годинама живи и ствара. Поред искуства као предавач, члан је УЛУПУДС-а у Србији, као и удружења уметника Биел-а, у Швајцарској. Марија Баришић, запослена у једној од водећих модних кућа у Швајцарској, 2015. године представља уникатну колекцију на Београдском Фешн вику. Читав приход поклања организацији НУРДОР. Поред уметности, посвећена мајка двоје деце, бави се јогом и медитацијом. На путу трагања за љубављу, енергијом и животним смислом у својим делима повезује абстрактне и реалне светове. Својим уметничким ангажманом и разним акцијама помаже децу оболелу од рака у Србији.

Daniel Wenker

Рођен у Белу. Швајцарског порекла. Ради као графичар и картограф у државном сектору. Годинама гаји љубав према сликарству, које му за разлику од радова у његовој професији дозвољава и слободу интеграције личних искуства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару