Прослава 15 година Академије Свети Сава у Чикагу

Поводом 15-годишњице Академије Свети Сава у Чикагу 1. и 2. октобра биће организована свечаност на коме ће се представити српски уметници, најавили су организатори.

Првог октобра одржаће се свечани концерт у Nichols Concert Hall-у на коме ће се представити српски уметници. Наступиће виолончелисткиња Маја Богдановић, сопран Олга Бојовић, пијаниста Кристијан Цивљак, као и млади гудачки квартет ученика из Ћуприје.

Два дана касније, 3. октобра, америчка публика ће имати прилику да ужива у њиховој музици и у Пианофорте Фондацији у Чикагу.

Богдановићева је добитница највиших признања широм света, а наступала је у чувеним салама као што су Carnegie Hall у Њујорку, Concertgebouw (Амстердам), Берлинска Филхармонија и други.

Олга Бојовић наступала је широм Америке и Европе, а често наступа у дуету с пијанистом Кристијаном Цивљаком.

Другог октобра, после литургије у Саборној цркви Светог Васкрсења Христовог у Чикагу, гости ће се окупити на свечаном банкету у парохијском дому. Наступиће етно група Траг из Лакташа (РС) са ученицима Академије Свети Сава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије