Приједорско културно лето

Традиционална културна манифестација „Приједорско културно лето" одржава се по осми пут у овом граду на западу Републике Српске. Богат културно-уметнички и спортски програм започео је 1. јуна и трајаће до 31. августа.

Под називом „Лето у граду" овогодишња културна манифестација „Приједорско културно лето 2016" окупила је све градске установе културе, пре свега позориште, биоскоп, ликовне организације и галерију, затим невладине и омладинске организације које се баве културом и уметношћу, као и оне најмлађе културне ствараоце - малишане из Дечјег вртића „Радост".

Говорећи за Програм за дијаспору Радио телевизије Србије (РТС) начелница Одељења за друштвене делатности града Љиљана Бабић истиче да „осим домаћих стваралаца и извођача програма и у овогодишњој манифестацији учествују и страни представници, а то се пре свега односи на градове побратиме из Словеније као што су Бовц, Ново Место и Велење, као и на град Панчево из Србије".

Ове године програму ће свој допринос да да и популарна емисија РТС-а „Жикина Шареница" чији је наступ најављен средином јула, истакла је Бабићева и подсетила да је „основни циљ манифестације да сам Град Приједор као главни организатор промовише све оно своје што је значајно из области културе до сада постигао и унапредио".

Изражавајући задовољство са досадашњом посетом и показаним веома великим интересом за културним дешавањима, као и позитивним реакцијама домаће и стране публике за ову манифестацију, Бабићева је додала да манифестацију садржајно обогаћују и многобојне продајне изложбе ручних радова, затим „гастро вечери", као и концерти и вечери фолклора.

Један од главних учесника манифестације Народно позориште „Приједор" ове године се укључило под мотом „Позориште за марку", где се по заиста симболичној цени улазнице могу видети најуспешније представе протекле сезоне у извођењу глумачког ансамбла овог позоришта.

Говорећи за Програм за дијаспору о Позоришту „Приједор" као једном од најуспешнијих театара на нивоу читаве Босне и Херцеговине, директор те установе Зоран Барош са поносом истиче да је „успркос тешке економске ситуације сала позоришта увек испуњена до последњег места".

Осим у самом граду, културна дешавања организована су и у готово свим месним заједницама са подручја општине, као што су Омарска, Козарац, Доња Љубија, Брезичани, Ћела и друге.

Премда Манифестација „Лето у граду" завршава тек 31. августа организатори већ размишљају и о следећој години те најављују повећање буџета за ову намену са циљем да се програм још више обогати и осмисли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару