Музички таленти део летњег кампа у Бечу

Захваљујући образовном програму Ел Система Србија свирачи и хористи из Србије бораве у летњем омладинском кампу у главном граду Аустрије заједно са 120 вршњака из Европе.

Двадесеторо деце из образовног и инклузивног музичког програма Ел Система Србија у могућности су да од 3. до 8. јула раде, вежбају, свирају и друже се са вршњацима из региона.

Они су гости Беча у летњем кампу који окупља око 120 младих музичких талената из Француске, Шпаније, Аустрије, Словачке, Румуније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Циљ је размена знања, заједничко музицирање и упознавање деце која, по венецуеланском моделу Ел Система, широм света бесплатно уче музику.

Стручно усавршавање основаца из Јагодине, Параћина, Врања и Обреновца део је успешне сарадње удружења Музик Арт Пројект, које у Србији спроводи чувени венецуелански програм инклузивног музичког образовања Ел Система, и аустријске партнерске организације Суперар.

Деца из музичких школа Јагодине, Параћина и Врања као и обреновачког хора Круна од нота, почела су да припремају репертоар којим ће наступити са вршњацима у Бечу. Са њима иду и професори укључени у Ел Система програм, који ће током рада у кампу имати прилику за размену искустава са колегама из целог света.

"Веома смо срећни, свака прилика да наша деца у иностранству покажу свој раскошан таленат посебно нас мотивише. Унапред се радујемо изузетном музичком искуству, педагошком раду са младим свирачима и хористима, а биће то и дивна прилика за стицање нових пријатељства", каже за Програм за дијаспору Ђурђа Папазоглу, директор удружења Музик Арт Пројект.

Она истиче да су деци још у живом сећању фантастични утисци са прошлогодишњег летњег кампа у Милану и наступ у чувеној Скали, као и из Беча у коме се традиционално окупљају учесници Ел Система.

Уз подршку Министарства просвете, удружење Музик Арт Пројект спроводи Ел Система програм у пет градова у Србији (Нови Сад, Јагодина, Параћин, Врање и Обреновац), а очекује се да ће од септембра бити укључене и две школе из Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару