Завршен камп "Вук Караџић" на Балатону

Српски дечји језички камп „Вук Караџић“, 17. по реду, одржан је у месту Балатонфењвеш, на обали највећег мађарског језера, где се кампери свакога лета окупљају са жељом да унапреде своје знање српског језика.

Као и претходних година, у раду кампа учестововала су деца из Мађарске, али су ту били и гости из Хрватске. Они се већ више година заредом придружују својим другарима из Мађарске на овој врсти једнонедељног језичког усавршавања, у организацији Српског педагошког и методолошког центра из Будимпеште, чији је директор професорка Јулијана Которчевић.

Кампери су били подељени у три узрасне групе: најмлађе су чинили ученици од 1. до 4. разреда, средњу групу деца од 5. до 8. разреда, а најстарију гимназијалци. Ове године, буђење је препуштено гимназијалцима, који су сваког јутра у 7:15 пролазили кроз камп са звучником из кога су се разлегали звуци гајди.

Првог јутра, било је то велико изненађење за све полазнике кампа, слично хладном тушу, али су се касније навикли на овакав начин буђења и са симпатијама гледали на ту дужност својих старијих другова.

Што се наставе тиче, по већ устаљеној пракси, током преподнева су одржавана по два часа у форми креативних језичких радионица, након тога хорска и ликовна секција, док је поподне било резервисано за одлазак на плажу и спортске активности. Ове године, гост на кампу је био Марко Јовановић из Београда, који је са сваком групом појединачно имао предавања и радионице из области екологије и прве помоћи.

У вечерњим сатима, уз велику помоћ и координацију сталног госта кампа, аниматора Ћеће из Београда, деца су уживала у лепо осмишљеним анимацијама и изазовима, којима су се посебно радовали гимназијалци, у покушају да надмудре аниматора.

У току кампа, организована је и двочасовна вожња бродом по Балатону, а ни поподневног купања ни сунчања није мањкало, јер је време било на страни кампера.

Као круна овог седмодневног дружења, претпоследњег дана, одржана је завршна свечаност, на којој су ученици пред присутним родитељима и гостима, кратким представама показали шта су све увежбали и колико су квалитетно искористили време на Балатону. Колико им је било добро, говори и колективно обећање: доћи ће сви и догодине!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару