Пишем и котрљам око света

Пут око света није немогућа мисија. Довољно је само покренути сопствене снаге и покренути оно што прижељкујемо. То је успела Снежана Радојичић. Њен савезник у овом подухвату је бицикл. Своје утиске са путовања поделила је са читаоцима 29. јуна у београдској књижари Делфи.

Окрећући педале обрела се на свим местима о којима је маштала, а померила је и сопствене границе. Нашла се у пределима о којима није ни сањала. Све то је забележила у својим књигама Закотрљај ме око света и Преко Хималаја и Гобија, које је објавила Лагуна, и књизи Номад 1 коју је објавила самостално.

На промоцији која је одржана у среду, 29. јуна у књижари Делфи у СКЦ-у је поред ауторке говорила и Јања Стјепановић, уредница у Лагуни, која је многобројне поклонике књижевности Снежане Радојичић упутила у особености Снежаниног стваралаштва и нагласила да је Закотрљај ме око света љубавни роман са елементима путописа, док је књига Преко Хималаја и Гобија сјајан пример дневничко-путописне прозе.

„Не само што изванредно описује пределе кроз које пролази, обичаје народа које упознаје, већ истовремено уноси и саму себе, своја осећања и муке које је доживела на том путу, тако да је читаоцу лако да се поистовети са јунакињом."

Снежана је отвореног срца препричавала своје доживљаје са бројних путовања и одговарала на питања заинтригиране публике.

„Ја јесам кренула у све ово да бих 'истесала' писца у самој себи. Ја сам заправо одувек желела само да пишем. Имала сам у почетку те младалачке успехе кад сам објављивала, али сам се из разних разлога изгубила у животу као што то бива са многим људима. На прагу четрдесетих стигло ме је преиспитивање и поразило сазнање да нисам урадила то што сам желела, да сам потпуно промашила свој живот. То је почело да се кува и није било нимало пријатно признати себи да нисте урадили оно што желите."

Снежана је свој живот променила и задовољна је избором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару