Српски културни дан у Марибору

"Српски културни дан", који су 9. децембра организовали чланови Српског културног друштва из Марибора, био је посебан доживљај за публику, која је уживала у фолклорним бравурама овог српског удружења. Приредбу је поздравио и др Андреј Фиштравец, градоначелник Марибора.

Поред млађег нараштаја, на Тргу Леона Штукља, представиле су се и старије генерације фолклориста које су већ двадесетак година укључене у све акције друштва, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Раде Бакрачевић.

Заједно са члановима народног оркестра пружили су присутнима не само изванредан концерт, него и путовање кроз време и осећаје, који ће трајно остати у сећању многих љубитеља српске културе.

Њихово "путовање по српским крајевима" је обухватило већину музичког и плесног опуса уз извођење познатих песама, које су одавно прихваћене као народне.

На крају је водитељка програма, подпредседница друштва Јасмина Крапше, позвала све Мариборчане да се укључе у активности Српског културног друштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи