Деда Мраз свратио до Салцбурга

Најмлађе чланове Културно-спортске заједнице Срба у Салцбургу (КСЗС) обрадовао је Деда Мраз поделивши им новогодишње пакетиће и пожелео да им и наступајућа, 2016, буде тако успешна као и ова која је на измаку.

Најмлађе чланове Културно-спортске заједнице Срба у Салцбургу (КСЗС) протеклог викенда посетио је Деда Мраз и поделио им новогодишње пакетиће. Била је то уједно и мала награда за постигнуте резултате у години на истеку. Ту се пре свега мисли на недавно одржани Квиз знања и Ревију културе српске деце у Аустрији где деца, учесници удружења КСЗС-а по традицији остварују запажен успех, сазнајемо од Ненада Шулејића, председник КСЗС-а.

Може се рећи да је и ова, шеснаеста година постојања друштва, била берићетна. Као стални учесници традиционалних манифестација под покровитељством Савеза Срба у Аустрији и ове године освајене су вредне награде као и титула Свеукупни победник на Видовданским спортским сусретима. У самом граду Салцбургу остварена су бројна учешћа и наступи где се увек користи прилика да се представи лепота и традиција Србије.

Почетком године чланови КСЗС-а угостили су Академско културно-уметничко друштво Лола из Београда и приуштили салцбуршкој публици предиван концерт. У јулу месецу десеторо чланова КСЗС-а је учествовало је у отварању Салзбуршког летњег фестивала, што је први пут да је једно српско удружење део те свечане церемоније.

„Користим прилику да се свим члановима, руководиоцима, спонзорима и пријатељима друштва захвалим што смо и ову годину успешно привели крају. Само заједничким радом и залагањем можемо остварити постављене задатке. Било је добро, али увек може боље и ка томе треба тежити. Свима желим срећну и успешну Нову годину", поручио је председник КСЗС-а, који је већ 16 година на његовом челу.

Додели пакетића присуствовали су и најмлађи чланови Српског фудбалског клуба АТСВ Србија 15, дечаци узраста до 7 година који вредно вежбају и припремају се за предстојеће турнире.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи