"Србија миц по миц" на римском Колорс радију

На таласима римског интернет Колорс радија већ два месеца може се чути српски језик и музика. Три уреднице и водитељке емисије "Србија миц по миц" обрађују актуелне теме и разговарају са нашим људима који живе у Италији.

Половином септембра у Риму, на таласима интернет Колорс радија, први пут на тим просторима, у етар је пуштена српска музика и могао се чути српски језик, сазнајемо од Александра Златковића.

„О томе како да се огласимо и на радију, нас неколико ентузијаста размишљало је већ дуже време, а постало је реално захваљујући разумевању власника Колорс радија и наклоности уметничког директора Давида Грамићолиа. Потпуно бесплатно, уступили су нам једносатни термин, што је иначе права реткост, на чему смо им веома захвални", са очигледним задовољством истиче водитељка Данијела Бабић, једна од уредница и водитељки емисије Србија миц по миц за портал Светионик.

Емисија Србија миц по миц се емитује сваког четвртка пре подне, од 9 до 10 сати. У досадашњим емитовањима, уз избор српске музике, било је обрађено неколико актуелних тема, а гости су били наше дипломате, спортисти и наши људи који већ више деценијама живе и раде у Италији. У студију или путем телефонског јављања, настоји се да се прикаже живот и искуства српске дијаспоре у Италији.

Поред Данијеле Бабић, за микрофоном у студију Колорс радија су још Даринка Бакајић и Оливера Спасојевић.

О некој будућности ширења српске речи и повећању трајања програма тешко је говорити. Тек, за сада је најбитније да је „радио прича" кренула и то на квалитетан начин, а многобројни Срби који живе на подручју Рима и широм Италије, јављањем и слушањем могу допринети да емисија прерасте и у нешто више.

Емисија се може пратити уживо на интернет адреси Колорс радија (colorsradio.it), четвртком у 9, а снимак се може преслушати на истој адреси у рубрици Trasmissioni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи