Француска недеља

У организацији Француско-српске привредне коморе, у периоду од 16. до 22. новембра одржава се „Француска недеља", манифестација којом се промовишу француско-српске економске, историјске и културне везе. Програм обухвата низ едукативних, културних, гастрономских и пословних догађаја.

Француска недеља је свечано отворена 16. новембра у Музеју Николе Тесле, а истом приликом отворена је и изложба Никола Тесла у Француској. Изложба је отворена за јавност од 17. до 22. новембра, а сви посетиоци ће имати прилике да виде драгоцена сведочанства и документа о везама које је славни научник током целог живота одржавао са Француском.

У Југословенској кинотеци у Узун Мирковој 17. новембра биће премијерно приказан филм Уздигнуте главе са Кетрин Денев у главној улози. У две пројекције, у 18.00 и 20.30 часова филмофили ће имати прилику премијерно да погледају филм који је отворио овогодишњи Кански фестивал, и то по симболичној цени улазнице од 100 динара.

Гастрономија, као један од највећих симбола Француске, биће посебно обележена у оквиру Француске недеље кроз два догађаја. Један од централних догађаја Француске недеље је дочек младог француског вина Beaujolais Nouveau на којем ће Комора угостити преко 200 званица.

И ове године, у сарадњи са пекарским центром  Lesaffre , биће одржана Пекарска радионица на којој ће званице и гости француско-српске привредне коморе моћи да се опробају у изради два чувена француска производа - мали baguette и слатко пециво brioche.

За студенте и незапослене, Комора ове године, у периоду од 16. до 22. новембра, организује Виртуелни сајам запошљавања на адреси  francuskanedelja.rs.

На сајму ће учествовати преко 15 најуспешнијих француских компанија. Кандидати ће моћи да прегледају базу слободних радних места, да шаљу кандидатуре, поруке и четују са послодавцима у реалном времену.

У петак, 20. новембра од 11 часова, биће организована Студентска дебата (за)РАДИ НА СЕБИ. Биће Обухваћене две сесије симулација разговора за посао, као и панел дискусију на тему важности неформалног образовања. Студенти се могу пријавити за учешће на сајту Коморе  ccfs.rs.

Од 9. до 22. новембра Београдом ће кружити Француски аутобус, у бојама Француске недеље, у којем ће путници моћи да добију све информације у вези ове манифестације.

Француску недељу у Београду симболично ће затворити Француски дан у суботу, 21. новембра. Посетиоци ће имати прилику да уживају у фестивалу познатих француских производа и брендова, од шминке и козметике, парфема, дигиталне комуникације, аутомобила до дегустације француских сирева и других гастрономских специјалитета, уз пратећи културни програм.

Француска недеља се већ традиционално се одржава у Београду, током месеца новембра, тачније трећег четвртка у новембру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи