Потпишите да се чује #NoKosovoUnesco

Хуманитарна организација "28. јун" из Канаде покренула је кампању скупљања потписа како би се спречио пријем самопрокламоване државе Косово у Унеско. Организација апелује да се за три дана, колико је остало до Генералне конференције Унеска, прикупи још 67000 потписа.

У најновијем саопштењу организације 28. јун се наводи да су у последњој фази ширења #NoKosovoUnesco кампање, 28. јун и Влада Србије заједничким снагама снимили и објавили нови видео у којем се истиче хипокризија која стоји иза идеје о пријему самопрокламоване државе Косово у Унеско.

У саопштењу се наводи да је циљ кампање сакупљање 200 000 потписа за #NoKosovoUnesco петицију и да за три дана треба да се прикупи још 67000 потписа.

„Наши чланови који су распоређени у великим градовима широм света су почели да посећују стране амбасаде и дипломатска представништва и да дипломатама приказују наш видео са петитицијом, са циљем да их образују по питању проблема Косова, пре одлучујућег гласања.

Да бисмо постигли циљ, одлучили смо да доделимо неке награде да бисмо подстакли људе да потписују и даље шире петицију. Најважнија награда је путовање у Париз, где је смештено седиште УНЕСКО-а. Остале награде укључују: ДВД тек издатог филма Тежина ланаца 2 са аутограмом Бориса Малагурског, тениски рекет са аутограмом Ане Ивановић, бејзбол качкет 28. јун са аутограмом Александра Коларова, као и 2 карте за премијеру филма Енклава, номинован од стране Србије за Оскара у категорији најбољег страног филма.

Осим тога, наш партнер Борис Малагурски је обећао да ће део прихода од продаје ДВД & Блу-раy дискова са филмом Тежина ланаца 2 дати за #NoKosovoUnesco кампању. Било који појединац или група која да донацију у вредности од преко 300 америчких долара добиће слику Косовка девојка величине 24" x 36" као поклон од 28. јуна", стоји у саопштењу организације 28. јун.

Организација најављује продају наруквица Косово је Србија, а сав приход биће намењен Фондацији Decani Monastery Relief Fund која брине о Србима у енклавама на Косову.

Организација у саопштењу истиче да све информације о потписивању петиције могу наћи на њиховом сајту и сајтовима њихових партнера  nokosovounesco.com, saveworldheritage.org, predsednik.rs и facebook.com/b.malagurski

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи