Српски филм "Озон" награђен у Аустралији

Српски филм "Озон" награђен је на међународном фестивалу у Аустралији "Sci Fi Festival" у Парамати, који је посвећен научној фантастици и жанровима фантазије у области филма, али и других медија поп културе.

Награду Best Featurette освојила је постапокалиптична с/ф драма Озон коју су режирали Бранко Сујић и Мирко Милошевић, наводи се на сајту фестивала.

Пројекат је почео 2007. године као експеримент двојице младих уметника у примени компјутерски генерисане слике (CGI) током филмске продукције, а временом је уз помоћ још неких прерастао у озбиљан пројекат и добио награду у виду спонзорства Града Београда.

Инспирисани остварењима 300 и Град греха, у којима се комбинују реална и компјутерски генерисана слика, Сујић и Милошевић су свој филм снимили на идентичан начин, у green screen студију (студију зелене позадине) Галерије 12+.

Главне улоге играли су Петар Бенчина, Софија Радовић и Радивоје Чупић, а продукцију потписује Академски филмски центар из Београда.

Прва домаћа пројекција Озона била је протеклог викенда на манифестацији Филмски фронт у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи