Комора прихвата пуномоћја из дијаспоре у обичној форми

Коморе јавних бележника признаваће пуномоћја која српски држављани који живе у иностранству овере у форми обичне овере потписа у дипломатско-конзуларним представништвима, најавио је председник те коморе Миодраг Ђукановић.

Комора ће признавати и пуномоћја која наша дијаспора овери код страних нотара у земљама по основу узајамности између те државе и Србије, како је то предвиђено Законом о јавним бележницима, рекао је Ђукановић за Танјуг.

Он је подсетио да принципијално, пуномоћја која се односе на закључење правног посла треба да прате форму правног посла на који се односе.

Међутим, како дипломатско - конзулрана представништва Србије у свету немају капацитете да пуномоћја оверавају како је то предвиђено Законом и да грађани не би због тога трпели последице када је у питању промет непокретности и други послови, Комора је заузела став да се прихватају пуномоћја која су сачињена у форми овере потписа, указао је Ђукановић.

Према његовим речима, тим питањем треба да се позабави Министарство иностраних послова како би се овере пуномоћја у конзултима обављале у складу за Законом о јавним бележницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи