Путописи о Норвешкој

Романсијер и приповедач Веселин Марковић, који је пет година живео у Норвешкој, објавио је књигу путописа о тој северноевропској земљи "Светлост на води: Пут на север" у издању Архипелага.

Романсијер и приповедач Веселин Марковић постаје нови аутор Архипелага објављујући књигу путописа о Норвешкој Светлост на води: Пут на север. Марковићева књига управо је објављена у издању Архипелага и биће премијерно представљена на 60. Београдском сајму књига,саопштава ова издавачка кућа.

Живећи у Норвешкој пет година, Веселин Марковић је изнутра упознао једну културу и земљу, посетио је њене мање познате градове и крајеве, видео многе детаље који се могу упознати само ако сте дуже време део норвешке свакодневице.

Отуда је Светлост на води: Пут на север је узбудљива и проницљива прича о земљи дневне и ноћне светлости, о Ослу и глечерима, о викиншким бродовима и о норвешким музејима, о мору и копну, о далеком северу и фјордовима, о норвешким митовима и о норвешкој савремености.

Светлост на води и у својим приповедачким у и својим есејистичким слојевима открива норвешку стварност какву нисмо познавали и представља једну земљу у нарочитим изразима њене културе и савремености, навика и динамике.

Романсијер, приповедач и есејист Веселин Марковић (Београд, 1963) за роман Израњање добио је Виталову награду за књигу године, док је роман Ми различити добио Награду града Београда, Награду Бора Станковић, Награду Матијевић и књижевну стипендију Борислав Пекић.

Марковићева проза преведена је на више језик. Његов роман Ми различити биће објављен у Норвешкој током 2016. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи